Tonttikuulumisia - vko 36

by - syyskuuta 01, 2020

Kerroin ensimmäiset tonttikuulumiset blogin puolella toukokuun puolessa välissä viikolla 20. Muistan hyvin juuri kyseisen blogin kirjoittelupäivän, kun istuin talon sisällä lähellä puolta yötä kylmissäni eristeläjän päällä ja pelko talon kastumisesta oli todellinen. Kattoa ei vielä ollut. Vain pressu, joka vuoti ja ulkona satoi kaatamalla. Tuolloin viimeistään raksaamisen raakuus tuli silmille. 

Tuosta hetkestä on loikattu nyt reilut kolme kuukautta eteenpäin. K-O-L-M-E kuukautta, mihin ihmeeseen aika on mennyt??! Ajatuksena oli päivittää tonttikuulumisia vähintään kerran kuussa. ”Ihan” ei pysynyt oma tavoitetahti blogin suhteen päällä, mutta sen sijaan voin sanoa entisen kollegan sanoja lainaten, että töitä on tehty. Raksalla nimittäin. 



Töitä on tehty

No mitä me on saatu aikaan reilussa kolmessa kuukaudessa, jos on kerta paiskittu kuin hullun lailla? Tässä ihan listanomaisesti edellisen tonttikuulmiset -blogipostaukseen jälkeen aikaansaadut asiat, mitkä vielä muistetaan. Kaikkia pikku risauksia ei ole lueteltu. Ei myöskään rautakaupoissa ja laattaliikkeissä vietettyjä tunteja (niitäkin on ollut monta). 

Toukokuu
- Talon vesikatto – vko 20 
- Ikkunat paikalleen ja yläpohjan ulkoverhous – vko 21 
- Autotallin runko ja kattotuolit – vko 22



Kesäkuu
- Talon maalaus kahteen kertaan – vkot 23-24 
- Telineiden purku – vko 24 
- Ikkunoiden listoitukset – vkot 24-25 
- Autotallin vesikatto, ovet ja ikkunat – vko 26 
- Posipalkit taloon, kuistin katto, lattiavalun hionta – vko 27 




Heinäkuu 
- Autotallin ulkovuori - vkot 27-29 
- Autotallin maalaus – vkot 29-32
- Autotalin listoitukset – vko 29 
- Autokatoksen laudoitus, kuistin ensimmäinen maalauskerta – vko 30 
- Takan muuraus ja ilmastointi alakertaan – vko 31 




Elokuu 
- Autotallin lattian valu – vko 33 
- Välipohjan eristys – vko 34 
- Yläkerran lattian levytys – vko 34 
- Yläkerran ilmastointiputket – vkot 34-35 
- Kuistin toinen maalauskerta – vko 35



Heiluu kuin heinämies

Startti oli – sanotaanko, että todella intensiivinen. Puolen toista kuukauden jälkeen aloittamisesta talo ulkoa päin täysin valmis poislukien terassi- ja parvekerakenteet. Talo oli maalattu ja sadevesijärjestelmät asennettu. Myös autotallin runko oli tässä vaiheessa pystyssä. 

Ensimmäisen viiden viikon jälkeen meidän raksaprojektin valmiusaste oli 52%. Tekemistä vauhditti kuukauden päivät kirvesmies ja telineet, joista piti päästä eroon mahdollisimman nopeasti, koska vuokrakulut juoksivat joka ikiseltä päivältä. 

Raksalla on edelleen pyörinyt itseni lisäksi puoliso ja appiukko. Ja edelleen ollaan kaikki ihan hyvissä väleissä. Välillä apuna on ollut myös puolison veli ja äiti. Raksalla on oltu niin paljon kuin mahdollista. Heinäkuu meillä oli molemmilla kesälomaa, joten tuolloin oltiin raksalla käytännössä koko ajan. Muuten kaikki illat ja viikonloput, luukunottamatta juhannusviikonlopun taukoa ja elokuun alun pientä hölläystä, jolloin kuitenkin maalattiin autotallia. 

Parhaimmillaan raksasimme keskimäärin 14-17 tuntia päivässä. Aloin jo tätä kirjoittaessani avautumaan siitä, miten tämä on verottanut voimia. Näppäimistön napit sinkoili siihen tahtiin, että päätin aiheen ansaitsevan ihan oman postauksensa. 



Mitä seuraavaksi

Talon tekniikka on miltei valmis. Syksyksi saadaan siirtyä sisähommiin. Seuraava isompi ja näkyvä vaihe on väliseinien pystytys. Nyt kiire alkaakin painaa pintamateriaalien ja värien valinnan sekä tilaamisen suhteen, nimittäin niitä ei ole liiaksi ehtinyt tämän tohinan keskellä suunnitella. Saa nähdä missä vaiheessa ollaan, kun seuraavan kerran ehdin päivitellä tonttikuulumisia blogin puolelle. Instaan tilille @kotina_hirsitalo pyrin kuvailemaan storyä aina kun muistan! 



You May Also Like

0 Comments

Kirjoita kommenttisi tähän...