Tonttikuulumisia - vko 10

by - maaliskuuta 08, 2021

Raksan loppuvaiheet veivät enemmän aikaa ja jaksamista, kuin osasin arvatakaan, mutta täällä ollaan taas kädet sauhuten näppiksellä! Näin jälkeenpäin blogia tarkastelleena huvittaa tonttikuulumisiksi nimetty postaussarja, kun tämä sarja jäi hieman lyhyehköksi – gröhöm huikeat kaksi postausta. Olin aika optimistisella asenteella liikkeellä (myös) tämän blogiprojektin kanssa ja kuvittelin, että vähintään kerran kuussa päivittäisin tuota sarjaa ja välin myös muita raksa-aiheisia kirjoituksia. Eihän se ole kuin naputtaa iltaisin töiden, koulun, arkiaskareiden ja raksan jälkeen! 

Noh olkoon tämä nyt sarjassamme tonttikuulumisia kolmas ja viimeinen postaus :D Eli mitä tapahtuikaan syyskuulta muuttoon ja tähän päivään eli maaliskuun alkuun. Ihan en viikon tarkkuudella tekemisiä enää muista ja kalenteri näyttää marras- joulukuulta tyhjää, mikä kertonee loppuajan kovasta väsymyksestä ja kiireestä. Tässä siis listattuna kuukauden tarkkuudella, mitä kaikkea raksalla puuhattiin. Toivottavasti joku kenties tuleva raksaaja saa tästä vinkkiä, millaista tahtia on mahdollista (joskaan ei ehkä suositeltavaa) edetä.  



Loppukiri

Syyskuu
- Yläpohjan eristys 
- Väliseinien teko 
- Hirsiseinien käsittelyä 
- Laattojen valinnat ja tilaukset 
- Autotallin seinien levytys 
- Varaston seinien villoitus 

Koska tavoitteena oli klassinen "jouluksi kotiin", jouduimme irtisanomaan vuokra-asuntomme jo syyskuussa typerän kolmen kuukauden irtisanomisajan vuoksi. Eikun sormet ja varpaat ristiin, että pysymme aikataulussa, eikä olla kodittomia joulukuussa! Tästä lähti todellinen loppukiri ja kilpajuoksu aikaa vastaan.



Lokakuu
- Hirsiseinien käsittely jatkuu
- Vesieristykset 
- Pakkelointia 
- Kattopaneloinnit 
- Yläkerran lattialämmitys 
- Parketin valinta



Marraskuu
- Laatoitukset 
- Väliseinien maalaus 
- Kiintokalusteet 
- Ulko-oven asennus 



Joulukuu
- Parketin asennus 
- Tiiveysmittaus 
- Listoitukset (jotka jatkuu ja jatkuu ylläri ylläri edelleen) 
- Surullisen kuuluisien portaiden asennus… 
- Valaistuksen kytkeminen
- Vesikalusteiden asennus 
- Kylpyhuoneen tähtitaivaan suunnittelu ja teko 
- Väliovien asennus 
- Pakollisten muuttotarkastukseen vaadittavien asioiden hoito (postilaatikko, talonumero, roskis, väliaikainen keittiön taso ja allas jne.) 
- Loppusiivoukset sekä vuokrakämpällä, että tulevassa kodissa 

Joulukuussa kaiken loppuhulinan keskellä tein lopputyötä ja valmistuin sisustussuunnittelijaksi. Joulukuun 18. päivä muutettiin uuteen kotiin. Muutto sujui vauhdikkaasti, sillä saimme apulaisia, jotka pakkasivat kaikki tavarat vuokra-asunnosta suitsait laatikoihin ja kolmella autolla + peräkärryllä veimme pari muuttokuormaa uuteen kotiin, laatikot keskelle olohuonetta ja voilá! Ilta meni migreenissä muuttolaatikoiden keskellä, mutta tärkeintä oli, että olimme vihdoin kotona. 



Tammi-maaliskuu
- Kylpyhuoneiden paneloinnit
- Vaatehuoneen säilytyskalusteen kokoaminen 
- Saunan teko valmiiksi!! (Olemme kovia saunomaan ja saunottaisiin mieluiten vaikka joka päivä, jos ehdittäisiin)

Pitkin vuoden alkua on tehty uusien isompien kalusteiden hankintaa. Nyt meiltä löytyykin jo suurimmat hankinnat eli sohva ja ruokailuryhmä. Listoja puuttuu, ei ole mattoja tai valaisimia ja lamelliverhotkin ovat vasta tuloillaan, mutta pikkuhiljaa talosta tulee koti.


Mitä raksan jälkeen?

Instan puolella avauduin parissa postauksessa raksaväysymyksestä ja siitä, miten muuton koittaessa ei tuntunutkaan mahtavalta ja ihanalta, vaan rättipoikkiväsyneeltä kaaokselta ja epätoivolta. Mikä siis on tavallaan ihan naurettavaa, koska suurin urakka oli takana ja enää oli jäljellä ns. kivoja asioita kuten viimeistelyt ja sisustuksen miettiminen. Joulukuun lopun synkkyyden jälkeen yksinkertaisesti päätin, että en enää murehtisi, vaan tuosta lähtien keskeneräisyys oli hyväksyttyä, eikä mihinkään olisi enää kiire.

Välillä sisustusinspiraatio tuntuu jo heräilevän henkiin ja löydän itseni selailemassa milloin valaisimia ja milloin modernia ryijyä seinälle. Nyt haluan fiilistellä uusia hankintoja hetken, hankkia puuttuvat pikkuhiljaa ja harkiten. 

Jos viime vuosi oli tekemisen vuosi (talo, uudet opinnot, työt), niin tämän vuoden ajattelin pyhittää itseni kehittämiselle ja uuden omaksumiselle, mutta lempeästi. Ehkä näistä tulevista jutuista myöhemmin ihan julkisesti, mutta tällä erää riittäköön se, että nyt otetaan iisimmin, opiskellaan rauhassa ja kerätään voimia uuteen nousuun. Ja tottakai tehdään talosta kotia! … niin ja tehdään terassit, pihat, maalausviimeistelyt, autotallin ja varaston viimeistelyt ja mitä näitä nyt vielä jäi :D 

Tulevissa postauksissa palailen vielä raksatunnelmiin. Jatkossa ajatuksena kuitenkin panostaa enemmän sisustuspuoleen ja mihin ikinä tämä blogiharrastus viekään. Olisi mukava kuulla, mistä te haluaisitte kuulla lisää? Mitkä aiheet kiinnostaa? Voit jättää kommenttia, tai lähestyä vaikka Instagramin puolella @kotina_hirsitalo

Ihanaa vuotta 2021 kaikille ja erityiset tsempit kaikille aloittaville raksaajille! You can do it!  







You May Also Like

3 Comments

  1. Hei! Oli kiva lukea! Millaiset paneelit teillä tuli kylppäriin ja tuliko niiden alle normi vesieristys vai jotain muuta? Tähtitaivas- oliko haastava? Vinkkejä tekoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kattopaneelien alla on normaali höyrynsulkumuovi. Pääkylppärin seinäpaneelin alla vesieristys ja koolaus. Jos nämä oli siis ne, mitä tarkoitit :) Tähtitaivaasta voisin kirjoittaa ihan oman postauksen, hyvä idea! Ei loppujen lopuksi ollut erityisen haastava, mutta työläs kylläkin. Lopulta itse sen teossa ei mennyt kuin yksi ilta (suunnittelua lukuunottamatta), mutta siinä tohinassa sekin ilta tuntui liialta ajankäytöltä.

      Poista
  2. Aivan ihana blogi, kiitos jakamisesta. Meillä on kesämökiksi hirsimökki suunnitteilla. Semmoinen olisi haaveissa rakentaa. Tuo ihana hirren tuoksu oikein välittyy näistä kuvista!https://www.karvianhirsirakentajat.fi/hirsimokit/

    VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi tähän...